Gratis Crypto Verdienen met Coinbase: Begin Vandaag!
Gratis crypto
Gratis crypto verdienen? Dat kan bij Coinbase! Je eerste gedachte is natuurlijk: “Tuurlijk, gratis geld bestaat niet!”, maar niets is minder waar. Coinbase, een betrouwbare Amerikaanse cryptobeurs, die al lang op de Nederlandse markt actief is, geeft regelmatig via het Learn and Earn programma gratis crypto’s weg.
Learn & Earn
Learn and Earn is eigenlijk een verkapte manier van het aanbieden van een AirDrop. Maar wat is nou weer een AirDrop? Eigenlijk is dit niets meer dan een soort van publiciteitsstunt van een crypto project. Zo’n campagne houdt normaliter in dat je cryptomunten ontvangt in ruil voor het verrichten van bepaalde handelingen.
In het geval van Learn and Earn krijg je een beloning indien je vragen goed beantwoordt of handelingen correct uitvoert. Learn and Earn kan worden opgedeeld in twee categorieën, namelijk:
- Studie Beloningen
- Quests (Een tocht met een beloning aan het eind)
Coinbase heeft twee apps, te weten Coinbase en Coinbase Wallet, waarmee deze beloningen kunnen worden binnengeharkt.
Gelijkenissen Coinbase & Coinbase Wallet app
Heb je een opdracht behaald dan wordt de beloning bijgeschreven in de betreffende app: Coinbase of de Coinbase Wallet, om precies te zijn in een subwallet hiervan. Met de term subwallet bedoel ik een specifieke wallet voor bijvoorbeeld het opslaan van BTC (Bitcoin) of ETH (Ethereum) of iedere andere munt binnen de Coinbase of Coinbase Wallet app die eigenlijk een verzameling aan verschillende wallets is. Het beste is dit te vergelijken met een bank waar Coinbase of Coinbase Wallet de bank vertegenwoordigt en de subwallets gelijk zijn aan de rekeningen bij die bank. Net zoals je op elke rekening maar één valuta (EUR, USD, GBP) kunt stallen is dit bij een subwallet niet anders en heeft elke subwallet een uniek adres, te vergelijkbaar met een bankrekeningnummer. Vanaf deze adressen kunnen, net zoals bij de bank, transacties worden gedaan, zoals het ontvangen en versturen van cryptovaluta. Tot zover de gelijkenissen.
Coinbase app
Het verschil tussen Coinbase en Coinbase Wallet is dat Coinbase een beurs is waarmee crypto’s worden verhandeld, dus het aan- en verkopen hiervan. Deze munten worden online in elk hun eigen wallet bewaard door Coinbase. Ondanks dat je de eigenaar bent van jouw cryptovaluta, wordt deze wel beheerd door Coinbase en dus niet door jezelf. Nog een verschil met de Coinbase app is, dat deze minder uitgebreid is dan de Coinbase Wallet app, hiermee kun je naast cryptomunten ook NFT’s opslaan en DApps, DeFi en DEX’s gebruiken.
Coinbase Wallet app
Sinds enkele jaren heeft Coinbase ook de Coinbase Wallet app. In tegenstelling tot de Coinbase app, koop en verkoop je hiermee geen munten, maar is dit puur bedoeld voor het bewaren van je eigen cryptomunten, waaronder BTC (Bitcoin), ETH (Ethereum) en SOL (Solana) behoren. Daarnaast wordt het opslaan van NFT’s, het gebruik van DApps, DeFi en DEX’s op o.a. de blockchains van Ethereum en Solana ook ondersteund. Een groot verschil met de Coinbase app is, dat alles wat in de Coinbase Wallet opgeslagen wordt onder eigen beheer valt, ook wel een self-custody-wallet genoemd. Dus bij vragen of gemaakte fouten kan er geen beroep worden gedaan op de servicedesk van Coinbase.
Coinbase app
Studie beloningen (Coinbase app)
Studie beloningen, ook wel een quiz genoemd, verdien je in de Coinbase app, bijvoorbeeld door het lezen van informatie over een bepaald crypto project, vervolgens krijg je hierover een vraag gesteld. Beantwoord je deze met het juiste antwoord, dan is de beloning voor jou. Een beloning bestaat normaal gesproken uit de cryptovaluta van het project en vertegenwoordigt meestal een waarde van ongeveer $1 per juist antwoord.
Voorbeeld:
Beantwoord twee vragen over het vechain-project met de daarbijhorende cryptovaluta VET met een waarde van $1 per vraag.
Vóór het beantwoorden van elke vraag krijg je een uitleg voorgeschoteld met betrekking tot de daaropvolgende vraag. Beantwoord je de vraag juist, dan ontvang je een beloning in de vorm van de cryptomunt waarover de quiz gaat, in dit geval de cryptomunt VET met een waarde van $1. Ditzelfde geldt voor de daaropvolgende vraag. Is je antwoord niet correct, dan zou je de uitleg nog een keer kunnen lezen, maar je kunt het ook simpelweg blijven proberen tot je het juiste antwoord hebt.
Quests (Coinbase app)
Naast studiebeloningen kan er ook worden verdiend met het doen van quests. Een quest laat zich het beste omschrijven als een reeks handelingen met een beloning bij het bereiken van het doel.
Voorbeeld:
Met de verdiende VET ($2) uit voorgaand voorbeeld verricht je nu een quest. Deze bestaat uit het versturen van de net verdiende VET vanuit de Coinbase-app naar de VeWord-app (originele wallet van vechain – VET), deze moet uiteraard nog wel even worden geïnstalleerd. Na het voltooien van de handeling ontvang je wederom een beloning, in dit geval een x-aantal VET met een waarde van $10.
Coinbase Wallet app
Studie beloningen (Coinbase Wallet app)
Studie beloningen zijn eveneens te verdienen in de Coinbase Wallet app, eigenlijk werkt dit in grote lijnen hetzelfde als bij de Coinbase app, met het verschil dat deze app alleen voor de opslag van crypto bedoeld is en dus niet voor het verhandelen ervan, zoals in de Coinbase app. De verdiende cryptovaluta ontvang je dus ook in Coinbase Wallet. Wil je je beloning toch verhandelen, dan zal dit eerst naar de Coinbase app moeten worden verstuurd. Denk er wel aan dat hiervoor transactiekosten in rekening worden gebracht door de gebruikte blockchain van de munt, dus niet door Coinbase. Zijn de transactiekosten aan de hoge kant, probeer het dan op een ander moment, grote kans dat ze dan lager zijn.
Quests (Coinbase Wallet app)
Veel valt er te verdienen met quests in de Coinbase Wallet, deze zijn bijna altijd gecombineerd met een studiebeloning. Met deze beloning voltooi je vervolgens weer de opdrachten die nodig zijn voor het voltooien van de quest. Maar dit is niet altijd het geval, vaak wordt vereist dat je eerst wat eigen crypto gebruikt om de quest mee te beginnen, dit wordt dan gebruikt voor het dekken van de transactiekosten of de aankoop van een digitaal product (Crypto, NFT, Service) gedurende de quest. De transactiekosten moeten worden voldaan in de munt van de hoofdblockchain (Layer-1) waarop de Layer-2 crypto werkt, meestal is dit ETH (Ethereum), waarop de meeste projecten werken. Andere blockchains met een Layer-2 blockchain zijn o.a. Solana met SOL en Polygon met MATIC.
Blockchain: Layer-1 & 2
Er schuilt echter nog wel een addertje onder het gras. Met de meeste quests verdien je in de Coinbase Wallet cryptovaluta die zich niet op de hoofdblokchain (Layer-1) bevindt, maar op een extra laag erbovenop, namelijk Layer-2. Eigenlijk een blockchain bovenop een blockchain. De beloning wordt dus in een subwallet van Coinbase Wallet op de Layer-2 blockchain gestort. Heb je vervolgens de intentie om een ontvangen Layer-2 munt te verhandelen in een meer gangbare Layer-1 crypto, zoals Ethereum of Solana, dan moet je er dus eerst voor zorgen dat deze naar de hoofdblockchain (Layer-1) wordt verstuurd.
Dit gaat in twee stappen:
Allereerst swap (wissel) je de ontvangen Layer-2 munt naar de munt van de onderliggende hoofdblockchain (Layer-1), maar dan op Layer-2, hiervan is namelijk ook een Layer-2 versie beschikbaar. Vervolgens wissel je deze om doormiddel van een bridge naar de onderliggende hoofdblockchain (Layer-1) in de munt van de onderliggende hoofdblockchain (Layer-1). Hieronder volgt een voorbeeld om dit te verduidelijken:
Op de Ethereum-blockchain (Layer-1) draait bijvoorbeeld de Optimism-blockchain (Layer-2) als tweede laag. De OP-munt (Layer-2) die op zijn eigen blockchain (Layer-2) draait herken je aan . De ETH-munt (Layer-2) die op de Optimism-blockchain (Layer-2) draait wordt aangegeven als . Je swapt (wisselt) eerst OP (Layer-2) voor ETH (Layer-2) op de Optimism-blockchain (Layer-2), zodat je vervolgens de ETH (Layer-2) omwisselt via de bridge (verbinding tussen de Layer-2 blockchain en Layer-1 hoofdblockchain) van de Optimism-blockchain (Layer-2) naar de Ethereum-blockchain (Layer-1) in ETH (Layer-1) .
Gratis NFT’s
Ben je een fervent liefhebber van digitale kunst, dan kun je in deze wallet gratis nft’s minten, je betaalt dan alleen de transactiekosten aan het netwerk, dus niet aan Coinbase. Deze kosten worden overigens weergegeven voordat de transactie daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Daarnaast variëren transactiekosten ook continu naargelang de drukte op het netwerk. Het kan dus lonen om een NFT te minten wanneer het rustig is. Alle NFT’s komen trouwens in de Coinbase wallet terecht bij het behalen van de opdracht.
Tip!
Je krijgt helaas geen meldingen van nieuwe airdrops, maar daar is een simpel omweggetje voor, namelijk via de app Pepper of Spydeals. Met Pepper, een app waar gebruikers allerlei leuke deals melden, stel je een zogenaamde DealAlert in, eigenlijk te vergelijken met een filter die alle deals in de gaten houdt. Met een DealAlert stel je bepaalde woorden in die, in dit geval, overeenkomen met een melding van een nieuwe airdrop van Coinbase. Zo heb ik de zoekwoorden airdrop en Coinbase ingevuld en ik moet toegeven dat dit uitstekend werkt. Bij de app Spydeals werkt dit op soortgelijke wijze.